Crna kronika 07.09.2020. 10:34. Zadnja izmjena: 07.09.2020. 10:35.

Prometna nesreća

57-godišnji biciklist zadobio teške ozljede opasne po život

Jučer, 6. rujna oko 21 sat i 50 minuta u Domašincu se dogodila prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio 57-godišnji biciklist.

Upravljajući biciklom, a da za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom, obavljao je uključivanje u promet s parkirališta ugostiteljskog objekta na kolnik ulice Pere Pintara. Prethodno se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu zbog čega je u bočni dio njegovog bicikla, prednjim bočnim dijelom VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, naletio 28-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 0,81 promila upravljao kolnikom Ulice Pere Pintara. Nakon sudara došlo je do prevrtanja bicikla te podizanja bicikliste na poklopac motora, vjetrobransko staklo i krov osobnog automobila te potom i do pada na kolnik. 

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju.

Dio kolnika Ulice Pere Pintara zbog obavljanja očevida od 22,45 sati do 1,40 sati bio je zatvoren za sav promet, a koji se odvijao okolnim ulicama.