Crna kronika 15.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

9 prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 9 prometnih nesreća, od čega 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teško i 3 osobe lakše ozlijeđene, te 4 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

 

 Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  nepropisna i neprilagođena brzina – 4 prometne nesreće,

  nepropisno skretanje - 2 prometne nesreće

  ostalo greške sudionika - 3 prometne nesreće.

 

 Kod 3 sudionika prometnih nesreća utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, a najviša, u koncentraciji od 1,33 g/kg, kod 22-godišnjeg sudionika prometne nesreće u Pribislavcu.

 

SLEMENICE/ZASADBREG

U petak, 12. rujna oko 9.20 sati na kolniku županijske ceste između naselja Slemenice i Zasadbreg, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 30-godišnjak iz Čakovca, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, te atmosferskim prilikama. Zbog toga je u zavoju došlo do zanošenja i prelaska vozila na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te rotacije i udara u teretni automobila čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim iz suprotnog smjera upravljao i neposredno prije se zaustavio 55-godišnjak iz Pribislavca. Uslijed udara osobni automobil sišao je u cestovni jarak. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec 30-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu  Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede opasne po život, te je zadržan na daljnjem liječenju.

 

ŠENKOVEC

U petak oko 12 sati u Šenkovcu, u Ulici maršala Tita, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 54-godišnja vozačica bicikla iz Lopatinca, kretala biciklističkom trakom na način kojim se umanjuje stabilnost bicikla (krivudava vožnja), zbog čega je biciklom prešla na prometnu traku namijenjenu za vozila i kotačem bicikla udarila u teretni automobil s pridodanom poluprikolicom, krapinskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 43-godišnjak iz Sesveta. Vozačica bicikla vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena, te je zadržana na daljnjem liječenju.

 

PRELOG

U subotu oko 16 sati u Prelogu, u produžetku Ulice Vladimira Nazora na prometnici bez suvremenog kolničkog zastora, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač mopeda čakovečkih registracijskih oznaka, 51-godišnjak iz Preloga, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1.31 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (šljunak, neravnine, lokve vode), zbog čega je izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te se prevrnuo i pao. Vozač mopeda privatnim vozilom prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a nakon ukazane pomoći pušten je kući.

 

Izvor: 3099