Crna kronika 14.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Antun Sakač sestri Ani ostavio je oproštajno pismo

 

- Ana, odlučil sam otići s ovoga svijeta. Ne mogu više trpjeti kak me noga boli - poruka je koju je u utorak 8. rujna na stolu u svojoj kući u Žiškovcu Antun Sakač (59) ostavio svojoj jedinoj sestri Ani Borković.

 

- Došao je do mene, u utorak, popili smo kavu. Otišao je i odonda ga više nitko nije vidio. U četvrtak mi je bilo sumnjivo kak mu je na gruntu lokot, a znam da je uvijek zaključaval bicikl. Onda sam našla to pismo. I uz njega 200 kuna, baš onih koje sam mu ja tutnula tjedan dana ranije u vrećici, uz kekse - ispričala je Ana Borković za list Međimurje u nedjelju 13. rujna u jutarnjim satima.

 

Gospođa Ana sa stotinjak mještana, vatrogasaca, pripadnika Gorske službe spašavanja i policijom krenula je u još jednu potragu za nestalim bratom.

 

U 8,30 sati sastali su se kod igrališta NK Dinama iz Žiškovca i potom pješice krenuli prema lovačkom domu na pola puta do Vratišinca. U potragu su prvo krenuli psi tragači, a potom kreću mještani, kako ne bi smetali psima koji traže njuhom. Dan ranije pronađen je njegov bicikl.

 

- Bio je dober, dober čovek, za pomoći, i pajdaši smo si bili. Stari dečko je bil, mama mu je umrla pred četri-pet godina. Sestri se nije htel preseliti, da ne bude na teret. Inače je bio zidar, a delal je i u rafineriji u Lendavi. Početkom 90-ih je postal višak. Vidli smo ga u utorak kak pije kavu. Biciklin smo našli na oranici Cerje u šumi Parag, prema Vratišincu. Bicikl je bil u grmlju, hićeni kak da je z neba opal. Jučer smo čuda prešli, ali nebremo ga najti, sve smo obišli oko biciklina, čovjek do čovjeka - ispričali su nam mještani Žiškovca Mladen Kraljić, Valentin Zadravec i Drago Pecik.

 

Osim lokacije gdje je pronađen bicikl pretražuje se i lokacija od Zasadbrega prema Štrukovcu, gdje je jedan mještanin osjetio intenzivan smrad.

 

Sestra Ana Borković kaže da je njen brat Antun već pretrpio četiri moždana udara. Osim toga, prije 29 godina doživio je težak lom noge. Naime, bio je vratar prve generacije NK Žiškovca, 1977. godine. Upravo ga je ta noga i dan danas mučila, inficirala se. Rodbina ga je "tjerala" doktoru, ali on nije imao volje za to, plašio se da mu je ne odrežu. Sestra Ana dodaje da ga unatoč zdravstvenom stanju nisu željeli pustiti u invalidsku mirovinu, da su smatrali kako još može raditi četiri sata na dan, te je četiri puta odbijen na komisiji.

U trenucima pisanja ovog članka i dalje traje potraga za Sakačem, ali zbog njegovog zdravstvenog stanja, kao i zbog oproštajnog pisma, rijetki se još nadaju da bi mogao biti pronađen živ. Došli su DVD Žiškovec i Mursko Središće, te HGSS stanice Čakovec i Bjelovar.

 

Izvor: 3150