Crna kronika 16.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

AUTOMOBIL IZVUČEN PRAZAN, U JEZERU NIZVODNO NAĐENO TIJELO IVANE FOGADIĆ

17 sati: Nađeno tijelo je Ivana Fogadić.

U 15 sati u Preloškom jezeru (jezero HE Dubrava), u predjelu Struge, uočen je leš, javila je Policijska uprava međimurska poslije 16 sati. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i uskoro će se znati je li to leš Ivane Fogadić. I ovaj put leš su pronašli ribiči, kao i u slučaju njena sina Patrika jučer podvečer. No ovaj je leš pronađen bliže južnoj, varaždinskoj strani jezera.

U 14:30 sati Policijska uprava međimurska oglasila se priopćenjem kojim se potvrđuje nalaz obdukcije nad mrtvim tijelom dječaka, koji je u srijedu, 8. srpnja oko 18 sati pronađen u jezeru HE Dubrava, nedaleko Preloga.

Na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje. Prepoznavanjem mrtvog tijela utvrđeno je da se radi o 5-godišnjem Patriku Fogadiću iz Totovca čiji je nestanak prijavljen 6. srpnja 2015.

 

 

U 9:10 sati automobil Ivane Fogadić iz Totovca je izvučen na površinu, na teren uz odvodni kanal HE Čakovec. Automobil je prazan.

U automobilu su nađeni dokumenti nestale Ivane Fogadić, a na njemu je izbijeno vjetrobransko i bočno staklo s desne strane. Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal je novinarima potvrdio pronalazak dokumenata osobe za kojom se potraga nastavlja. Činjenica da je vjetrobransko staklo izbijeno iz okvira govori o silini udara u vodu, dok se za bočno staklo na suvozačevim vratima pretpostavlja da je spušteno.

Nizvodno od mjesta pronalaska sivoplave astre, u kanalu i Preloškom jezeru, nastavlja se potraga za nestalom Ivanom Fogadić. Njezin je sin Patrik, podsjetimo, večer ranije pronađen u jezeru, spazio ga je ribič.

Izvor: 3141