Crna kronika 10.12.2018. 16:26. Zadnja izmjena: 11.12.2018. 09:56.

Mali Mihaljevec

Automobil naletio na djevojčicu koja se vraćala iz škole

- Oko 15:30 u Ulici Rade Končara u Malom Mihaljevcu došlo je do naleta osobnog vozila na pješakinju (dijete). Dijete je vozilom hitne pomoći prevezeno u Županijsku bolnicu Čakovec - izvijestila je Policijska uprava međimurska u ponedjeljak, 10. rujna.

Prema riječima okupljenih na mjestu nesreće, riječ je o osnovnoškolki koja se vraćala s nastave te je netom prije sišla s autobusa na obližnjem stajalištu. Policija je u trenucima pisanja ovog teksta dovršavala očevid na mjestu nesreće.

Dan poslije policija je pružila dodatne informacije o nesreći. Nasreću, dijete nije teže ozlijeđeno:

- U ponedjeljak, 10. prosinca oko 15:30 sati u Malom Mihaljevcu, u Ulici Rade Končara, dogodila se prometna nesreća u kojoj 29-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj). Zbog toga je vozilom udario u pješakinju (dijete) koja je neposredno prije prometne nesreće izašla iz autobusa namijenjenog i označenog za prijevoz djece, kojim je na desnoj prometnoj traci bio zaustavljen 57-godišnji vozač te je iza njega neoprezno pretrčavala kolnik. Uslijed udara osobnog automobila koji je dolazio iz suprotnog smjera, pješakinja je odbačena na travnatu cestovnu bankinu. Vozilom hitne pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je pružena liječnička pomoć i utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Protiv 29-godišnjeg vozača podnijet će se obavijest o počinjenom prekršaju.