Crna kronika 14.10.2020. 10:36. Zadnja izmjena: 14.10.2020. 11:10.

Dovršeno istraživanje

Bacio staklenu čašu u igralište i teško ozlijedio 18-godišnjeg nogometaša

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja kako je 38-godišnjak s područja općine Strahoninec, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, doveo je u opasnost život i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom te prouzročio tešku ozljedu osobe.

Sumnja se da je u nedjelju, 20. rujna oko 17 sati i 30 minuta na nogometnom igralištu u Strahonincu, za vrijeme održavanja nogometne utakmice između NK „Strahoninec“ i NK „Bratstvo“ iz Savske Vesi, prilikom postizanja pogotka u 60. minuti utakmice, iz gledališta bacio staklenu čašu u igralište, koja se razbila, a krhotine stakla pogodile su u oko 18-godišnjeg gostujućeg igrača, koji se u tom trenutku nalazio na klupi za pričuve.

Alkotestiranjem 38-godišnjaka izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,1 promila te mu je naredbom izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja nogometnih utakmica na kojima se natječe NK Strahoninec.

Ozlijeđeni 18-godišnjak zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Iz zaprimljene bolničke prijave proizlazi kako je u opisanom događaju teško ozlijeđen.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima protiv 38-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.