Crna kronika 12.09.2017. 15:10. Zadnja izmjena: 12.09.2017. 15:16.

Tragedija

Biciklistkinja iz Cirkovljana preminula tjedan dana nakon što ju je udario kombi

- Danas, 12. rujna Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je obavijest Županijske bolnice Čakovec da je preminula 77-godišnja sudionica prometne nesreće koja se dogodila u utorak, 5. rujna u Prelogu - javila je policija.

Podsjećaju kako je došlo do ove nesreće s tragičnim ishodom. Toga dana 29-godišnji vozač Renault Mastera varaždinskih registarskih oznaka zaustavio je vozilo u Ulici Konopljišće u Prelogu. Potom je krenuo unatrag, bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti na siguran način.

- Zbog toga je stražnjim dijelom kombija udario u prednji kotač bicikla s kojim je uz desni rub kolnika upravljala 77-godišnja biciklistica. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozačice na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena biciklistica prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobila teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržana na liječenju - opisuje policija. Nažalost, gospođa je podlegla zadobivenim ozljedama i preminula.

Protiv 29-godišnjeg vozača kombija zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju.

Preminula 77-godišnjakinja iz Cirkovljana peta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.