Crna kronika 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Bježao pred policijom, završio u ogradi!

U utorak, 21. siječnja, u 14 sati policijski su službenici u Totovcu, u Ulici dr. Vladimira Bakarića pokušali zaustaviti osobni automobil varaždinskih reg. oznaka, ali se njegov vozač oglušio na znakove sa službenog vozila policije i samo produžio u smjeru Čakovca. Nepoštovanje službenih osoba nije mu bilo dosta - nešto kasnije u Maloj Subotici, u Glavnoj ulici, vozeći prebrzo, sletio je s kolnika i udario u dvorišnu ogradu i metalni stup.
Dalje je pokušao pobjeći pješice, a s njim i njegov putnik, ali ih je policija već u 14.20 sati uhvatila nedaleko mjesta nesreće. Nitko nije ozlijeđen. Vozač je mještanin Piškorovca, star 21 godinu i još nema vozačku dozvolu.
Njegov suvozač je maloljetnik, također iz Piškorovca. Vozač je još istog popodneva uz optužni prijedlog doveden prekršajnom sucu u Čakovcu koji mu je odredio zadržavanje do 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu.
Snimio
Valentin Šipuš

Zima je predomišljanjem nakon dugog odgađanja zaskočila neke vozače. U petak, 24. siječnja, desetak minuta prije 7 sati na cesti imeđu Murskog Središća i Hlapičine dogodila se nesreća koju je vožnjom prebrzom za mokar i klizak kolnik, kako je konstatirala policija, izazvala vozačica osobnog automobila iz Murskog Središća (53).
U jednom je trenutku izgubila nadzor nad upravljanjem, dijelom prešla na traku namijenjenu vozilima koja dolaze iz surotnog smjera i lijevim prednjim dijelom vozila udarila u lijevi prednji dio osobnog automobila vozačice iz Leskovca (44). Sama je lošije prošla u sudaru - vozilom Zavoda za hitnu medicinu u čakovečku Bolnicu prevezeni su vozačica i tri njene putnice. Utvrđeno je da je jedna ozlijeđena teže, a ostale dvije i sama vozačica lakše.
No, morali su biti pozvani i vatrogasci, na lice mjesta izašla je tročlana ekipa JVP-a Čakovec u navalnom vozilu i članovi DVD-a Mursko Središće. Pripadnici JVP-a hidrauličnim su škarama izvadili jednu od žena koja je ostala prikliještena. Zbog nužne intervencije, promet je na ovoj dionici ceste bio obustavljen od 7 do 8.50 sati. Vozačici iz Murskog Središća slijedi kaznena prijava.

ČAKOVEC – Na raskrižju četiriju ulica u Čakovcu - Otokara Keršovanija, Vladimira Nazora, Matice hrvatske i Dr. Ivana Novaka u ponedjeljak, 20. siječnja u udaru osobnog automobila ozlijeđen je pješak, mještanin Čakovca star 51 godinu. Mještanin Bogdanovca (31) svojim se vozilom čakovečkih reg. oznaka raskrižju približavao brzinom većom od sigurne, zabilježila je policija, pa se nije uspio zaustaviti da bi propustio pješaka koji je kolnik prelazio na obilježenom pješačkom prijelazu. Stradali je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec u kojoj je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Protiv vozača osobnog automobila policija će podnijeti kaznenu prijavu.

HLAPIČINA - U nedjelju, 19. siječnja, oko 13.50 sati u udaru automobila stradao je biciklist, dječak star 7 godina. Mještanka Murskog Središća (21) osobnim se automobilom čakovečkih reg. oznaka kretala prebrzo mokrim kolnikim i u izlasku iz zavoja zanijela se, sišla s ceste i udarila u ogradu dvorišta kuće. Vozilo se nastavilo kretati, pa je udarila u bicikl kojim se na nogostupu vozio dječak, u pratnji majke. Dječak je odbačen na travnatu površinu. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je u čakovečku Bolnicu u kojoj je zbog teže ozljede zadržan na liječenju. Vozačici osobnog automobila slijedi kaznena prijava.

Izvor: 3066