Crna kronika 01.04.2016. 10:26. Zadnja izmjena: 01.04.2016. 10:35.

Čakovec

Bomba je na putu za Slunj, radnici i građani upozoreni da povećaju oprez

U petak 1. travnja ujutro policijski službenici protueksplozijske zaštite smjestili su bombu pronađenu kod pruge u posebno vozilo. U trenucima pisanja ovoga teksta ona bi trebala biti na putu prema vojnom poligonu u Slunju, gdje će biti uništena.

Prethodno su je deaktivirali; skinut je detonator i odvojen od eksploziva, pa je bomba sigurna za transport, objasnili su nam u policiji. Zbog potencijalno velike razorne moći neće je uništavati u Međimurju, već na spomenutom poligonu.

Policija je upozorila radnike koji rade na kanalizacijskom sustavu da još povećaju oprez, jer bi moglo biti još bombi.

- Upozoravamo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Ujedno, podsjećamo sve naše građane kako još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u jezerima, rijekama te na zemljištima, prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva, nemojte ih dirati, niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome odmah obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti - kažu u policiji.

Avionska bomba kod pješačkog prijelaza u produžetku Travničke ulice