Crna kronika 25.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

ČAKOVEC: Automobilom udario djevojčicu pa pobjegao

Nesavjesni vozač u ponedjeljak oko 13 sati automobilom je srušio djevojčicu kod "Depadanse" u Mažuranićevoj ulici u Čakovcu i pobjegao. No policija ga je naknadno pronašla; riječ je o 79-godišnjaku iz Čakovca.

Kako pojašnjavaju u PU međimurskoj, vozač Opel Astre s pristupne ceste pakirališta (ispred staračkog doma, op.a.) uključivao se na kolnik Mažuranićeve ulice. Kako doznajemo skretao je ulijevo.

 

- No pritom se nije sigurnom brzinom približavao obilježenom pješačkom prijelazu, zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u pješakinju koja je prelazila kolnik obilježenim pješačkim prijelazom. Oborena je na kolnik, dok je 79-godišnji vozač napustio mjesto događaja, a da ozlijeđenoj pješakinji nije pružio pomoć niti obavijestio najbližu policijsku postaju - kažu te dodaju da će protiv njega podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

 

Privatnim vozilom djevojčica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec. Utvrđeno je da je lakše ozlijeđena - ima natučenja. Nakon medicinske pomoći puštena je na kućnu njegu.

Kako je ovo već drugi bijeg s mjesta nesreće u studenom, iz Policijske uprave međimurske skreću pozornost na Zakon o sigurnosti prometa na cestama: "Podsjećamo sve sudionike u prometu na neke od zakonskih dužnosti u slučaju prometnih nesreća u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen: 1. Ostati na mjestu prometne nesreće, s tim što se može privremeno udaljiti samo radi pružanja pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći ili ako mu je samome potrebna liječnička pomoć, odnosno radi obavještavanja policije, 2. Poduzeti sve što je u njegovoj moći da se otklone nove opasnosti koje mogu nastati na mjestu prometne nesreće i da se omogući normalan tok prometa te da nastoji da se ne mijenja stanje na mjestu nesreće i da se sačuvaju postojeći tragovi, uz uvjet da poduzimanje tih mjera ne ugrožava sigurnost prometa, 3. O prometnoj nesreći obavijestiti najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju i vratiti se na mjesto prometne nesreće i sačekati dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, 4. Sudionici prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta, ima ozlijeđenih ili poginulih osoba ne smiju uzimati alkoholna pića, droge ni lijekove koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima i to od trenutka nastanka prometne nesreće, pa dok se nad njima ne provede postupak ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava i aparata, odnosno liječnički pregled te uzimanje krvi i urina radi analize.

 

O prethodnom bijegu pročitajte na poveznici:

http://www.medjimurje.hr/clanak/3159/2015-11-10/automobilom-ministarstva-kod-stefanca-srusio-pjesaka-pa-pobjegao

 

Izvor: 3161