Crna kronika 06.07.2020. 10:23. Zadnja izmjena: 06.07.2020. 10:25.

Narušavanje reda i mira

Čašom pogodio muškarca i oštetio osobni automobil

U petak, 3. srpnja nešto poslije 21 sat u Murskom Središću, u Ulici Josipa Broza Tita, javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način narušavao je 31-godišnjak. Pod utjecajem alkohola od 1,14 promila, vikao je i galamio te pritom ometao promet vozila državnom cestom. Ujedno, prilikom opisanog narušavanja javnog reda i mira oštetio je Suzuki Vitaru (udubljenje iznad stražnjeg kotača), austrijskih nacionalnih registarskih oznaka, kojom je upravljala 59-godišnjakinja.

Nakon opisanog događaja 31-godišnjak je nastavio ometati promet vozila sve do Ulice Josipa Šajnovića, gdje je zatim na terasi ugostiteljskog objekta bacio staklenu čašu i njome pogodio 51-godišnjaka, koji je odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Pošto su osobite okolnosti upućivale da će 31-godišnjak nastaviti sa činjenjem prekršaja, temeljem odredbi Prekršajnog zakona određena mu je mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.