Crna kronika 23.10.2017. 10:46. Zadnja izmjena: 23.10.2017. 11:00.

Novi detalji tragedije

Denisa Kalšana u smrt je odveo vozač s 1,32 promila alkohola u krvi!

Policijska uprava međimurska danas je iznijela nove detalje o tragičnoj pogibiji Denisa Kalšana (24) u prometnoj nesreći u subotu, 21. listopada, kod Svetoga Križa.

- Upravljajući osobnim automobilom iz Preloga prema Čakovcu, 30-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u količini od 1,32 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika, gdje je udario u zid zgrade gospodarskog objekta te se u nastavku kretanja višestruko prevrnuo u polju kukuruza. Od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja, nažalost, preminuo je 24-godišnji putnik te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se danas obaviti obdukcija - kazao je novi glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek.

Dodao je da je ozlijeđeno više osoba no što se u prvim trenucima smatralo (uobičajeno je naknadno javljanje u bolnicu zbog tegoba). Naime, 18-godišnji putnik teško je ozlijeđen, a vozač te 22 i 24- godišnjaci lakše su ozlijeđeni.

- Protiv 30-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku - kaže Risek.

Kod Svetoga Križa poginuo mladić iz Preloga