Crna kronika 03.04.2018. 11:22. Zadnja izmjena: 03.04.2018. 11:24.

Banfi

Državljani Turske i Kine zatečeni u nezakonitom prelasku granice

U četvrtak 29. ožujka u 19,55 sati, naselju Banfi, u neposrednoj blizini granične crte, u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice iz pravca Republike Hrvatske u pravcu Republike Slovenije, Policijski službenici Policijske postaje Štrigova zatekli su osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak s područja Zagrebačke županije koji je sudjelovao kao „prethodnica“ teretnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnji vozač sa područja Istarske županije. Teretno vozilo je nezakonito prešlo državnu granicu i u suradnji sa slovenskom policijom je u 20,16 sati zaustavljeno te je pregledom tovarnog dijela vozila zatečeno je 13 stranih državljana koji su zajedno s vozačem prepraćeni u prostorije Policijske postaje Ljutomer, Policijske uprave Murska Sobota.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su zatečeni državljani Turske i Kine, obavještavaju iz Policijske uprave međimurske.

Protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će protiv 32-godišnjaka kaznenu prijavu podnijeti policija Republike Slovenije.