Crna kronika 22.11.2019. 09:39. Zadnja izmjena: 22.11.2019. 09:40.

Policija javlja...

Dva mladića osumnjičena za dva razbojništva u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 19-godišnjak s područja grada Čakovca i 18-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu počinili kaznena djela Razbojništvo i Teška tjelesna ozljeda, dok je 19-godišnjak počinio i kazneno djelo Osobito teška tjelesna ozljeda.

  • Dvojac je tijekom noći 20. studenoga ove godine oko 1 sat i 30 minuta u Čakovcu, u Perivoju Zrinskih fizički napao 38-godišnjaka tako da su mu prišli s leđa, jedan ga je srušio na tlo, dok ga je drugi udario nogom u glavu, nakon čega su mu ukrali novac iz džepa. Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od nekoliko tisuća kuna. U događaju je 38-godišnjak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

  • Mladić s područja grada Čakovca je u četvrtak, 6. listopada oko 4 sata i 45 minuta, u Čakovcu, Trg Republike fizički napao i 20-godišnjaka sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu nanijevši mu osobito tešku tjelesnu ozljedu.

Podsjećamo, ozlijeđeni mladić je pronađen kako leži na pločniku, nakon čega je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđena osobito teška tjelesna ozljeda te mu je izmjerena koncentracija od 3,59 g/kg alkohola u organizmu.

Protiv počinitelja su podnijete kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega je 19-godišnjak u četvrtak, 21. studenoga u popodnevnim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok je protiv 18-godišnjaka pokrenut redovni postupak.