Crna kronika 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Gorjeli traktori

U srijedu, 21. svibnja dogodila su se dva požara manjeg obima i nastale štete, ali ih treba istaknuti - oba puta zapalili su se traktori. Dvadesetak minuta prije 17 sati vatra je izbila na traktoru kojim je njegov vlasnik, uz priključen obrtač, radio na livadi u Donjem Koncovčaku. Požar su ugasili domaći vatrogasci, članovi DVD-a Sveti Martin na Muri. Uzrok požara bila je neispravnost električne instalacije na traktoru.
U Goričanu je oko 21.30 sati iskra skočila dok je vlasnik traktora u svom dvorištu mijenjao akumulator.
Vatra je uništila volan, akumulator i gumene cijevi na traktoru. Već se zagrijao i prednji dio traktora, ali su požar ugasili članovi DVD-a Goričan. I ekipa JVP-a Čakovec krenula je na intervenciju, ali se vratila jer više nije bilo potrebe za njenim angažmanom.
Iako je šteta bila ograničena, ova dva požara treba uzeti kao upozorenje vlasnicima poljoprivrednih strojeva pred bližeću sezonu žetvenih radova.
Pred izlazak u polje treba provjeriti ispravnost strojeva, osobito električnih instalacija i dovoda goriva. Požar na stroju u žetvi lako prerasta u požar otvorenog prostora, odnosno polja ili strništa.

Izvor: 3083