Crna kronika 18.03.2020. 10:15. Zadnja izmjena: 18.03.2020. 10:16.

Manje oružja - manje tragedija

Hemuševec: Dragovoljno policiji predao poluautomatsku pušku

Jučer, 17. ožujka u poslijepodnevnim satima u Hemuševcu, 61-godišnjak dragovoljno je predao policijskim službenicima poluautomatsku pušku marke Crvena Zastava, model M-59/66, a koju je pronašao prilikom čišćenja kuće.


Policija podsjeća građane na akciju "Manje oružja - manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.