Crna kronika 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Izgorjela kuća u Gornjem Koncovčaku!

U srijedu, 20. kolovoza, nešto prije 14:30 sati izbio je požar u obiteljskoj kući u Gornjem Koncovčaku. Na mjesto požara izašla je četveročlana ekipa JVP-a Čakovec s navalnim vozilom te dobrovoljci iz Svetog Martina na Muri, osam vatrogasaca, i šestorica iz Selnice s navalnim i kombi vozilima. U pomoć su priskočili i susjedi te požar gasili na “starinski” način, vodom iz bunara u kantama, formiravši “živi lanac” od bunara do kuće. U požaru su nagorjeli ili uništeni perilica za rublje, ormar i trosjed, kao i zidovi.

Zahvaljujući intervenciji vatrogasaca i pomoći susjeda, spriječeno je širenje vatre i na strop od trstike koji bi buknuo, čime bi nastala znatno veća materijalna šteta. Na lice mjesta izašla je ekipa Elektre i isključila struju, a i ekipa Zavoda za hitnu medicinu, kako bi pružila pomoć vlasnici koja je doživjela šok.

Intervencija policije, odnosno, službeni očevid nisu zatraženi, ali se odmah vidjelo da je uzrok požara neispravnost električne instalacije, produžnog kabla iz kuhinje u hodnik koji je služio za napajanje hladnjaku i perilici rublja.

Damir Perhoč

Izvor: 3096