Crna kronika 26.02.2016. 21:37. Zadnja izmjena: 27.02.2016. 10:00.

Prometna nesreća

Između Draškovca i Donjeg Mihaljevca poginuo biciklist

U prometnoj nesreći na državnoj cesti između Draškovca i Donjeg Mihaljevca u petak 26. veljače preminuo je biciklist rođen 1938. godine iz Donjeg Mihaljevca.

- Vozač osobnog automobila rođen 1960. godine započeo je pretjecanje bicikla, no nije to učinio na siguran način, to jest nije uzeo dovoljan razmak. Prednjim dijelom automobila naletio je na stražnji dio bicikla. Od siline udara biciklist je odbačen na poklopac motora te potom van kolnika, na zemljani nasip - kaže Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske.

Nesretni biciklist preminuo je na mjestu nesreće, koja se dogodila oko 19 sati. Na teren je izašao dežurni općinski državni odvjetnik te je naložena obdukcija. Bit će proveden i izvanredni tehnički pregled vozila. Kako doznajemo, vozač osobnog automobila je iz Donjeg Vidovca.

U policiji ističu naročito žaljenje zbog ove nesreće koja se dogodila usprkos njihovim doista pojačanim preventivno-represivnim aktivnostima usmjerenima prema biciklistima i pješacima, koji sve više stradavaju.

- Usprkos svim našim apelima, bicikl je bio tehnički neispravan. Nije imao stražnje crveno i prednje bijelo svjetlo, kako je propisano. Također, biciklist nije imao reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću - kaže Gačal.

a.