Crna kronika 18.01.2016. 16:44. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Istraga se nastavlja

Je li Jožef Matulin iz Donje Dubrave ubijen u svom domu?

U ponedjeljak 18. siječnja oko 15 sati dovršen je policijski očevid u obiteljskoj kući u Donjoj Dubravi, u kojoj je pet sati ranije pronađeno beživotno tijelo Jožefa Matulina (73). Očevidom u kući u Zagrebačkoj ulici rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu. No ni nakon očevida, barem za javnost, nije razriješena dilema kako je preminuo Jožef Matulin, kojeg su sumještani zvali Coljo.

Zasad nije isključen ni jedan od mogućih uzroka smrti – kazali su u Policijskoj upravi međimurskoj i dodali da nastavljaju s kriminalističkim istraživanjima. Drugim riječima, još su otvorene opcije prirodne smrti, samoubojstva i nasilne smrti. No, kako je očevid potrajao gotovo pet sati i budući da su na terenu bili i krim-policija i tužiteljica, jasno je u kojem smjeru istraga ide.

Policija u interesu istrage nije odala nikakve detalje o tome nalaze li se na tijelu Jožefa Matulina rane te gdje je točno u kući i u kakvom stanju nađen, što dodatno osnažuje nagađanja da je umro nasilnom smrću.

Nismo ništa čudnoga vidjele ni čule, sve dok nije došla policija. Jožef je bio stari dečko, dok je mogao bavio se poljoprivredom i vozio drva – ispričale su za list Međimurje susjede, koje su s glavne ceste promatrale mjesto očevida i potiho pretresale što se Matulinu moglo dogoditi.

Pisali smo o događaju ovdje.