Crna kronika 18.02.2019. 17:55. Zadnja izmjena: 19.02.2019. 12:32.

DRAMATIČNI SATI

Je li Smiljana Srnec priznala ubojstvo sestre?

Pronijela se informacija da je Smiljana Srnec iz Palovca priznala da je počinila ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, koja je nakon 19 godina pronađena u zamrzivaču obiteljske kuće u kojoj su odrastale. Nenad Risek, glasnogovornik Policijske uprave međimurske, to ne želi potvrditi, tako da je ovo zasad samo spekulacija.

Prema drugim izvorima u razgovoru je priznala da je sestru ubila letvom, ali se potom, tijekom službenog ispitivanja u prisustvu odvjetnika branila šutnjom. Inače, tužiteljstvo je zatražilo i ishodilo izuzeće branitelja Smiljane Srnec, čakovečkog odvjetnika Davorina Zlatareka. Problem je u tome što je on bio državni odvjetnik u vrijeme kad je formiran spis o nestanku Jasmine Dominić.

Obdukcija tijela Jasmine Dominić još nije provedena te se očekuje da bude provedena danas, u utorak, 19. veljače. Njeno je tijelo sa zamrzivačem preneseno na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu. Za to vrijeme njena sestra, osumnjičena Smiljana Srnec još je kod pritvorskog nadzornika Policijske uprave međimurske.

Istražitelji pomiču rokove njenog odvođenja (uz kaznenu prijavu) na ispitivanje kod Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu te suca istrage Županijskog suda u Varaždinu koliko god im to zakonski okviri dopuštaju, upravo kako bi uspjeli obaviti obdukciju koja još ni jučer nije bila moguća zbog objektivnih razloga.

Ono najvažnije je utvrditi uzrok smrti nesretne Jasmine Dominić. U tijeku je utrka s vremenom u Policijskoj upravi međimurskoj i susjednoj čakovečkoj bolnici.