Crna kronika 27.01.2018. 07:38. Zadnja izmjena: 27.01.2018. 07:44.

Ubijen je?

Josip Molnar iz Novakovca: Iskopajte Dinu, na lubanji se još može otkriti da je ubijen!

Prije pet godina, 21. siječnja 2013. u području zvanom Murščak kod Domašinca pronađeno je tijelo mladog policajca Dine Molnara iz Novakovca. Ležao je u svome Golfu III s prostrijelnom ranom na glavi. Za Policijsku upravu međimursku i Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu slučaj je zaključen - Dino Molnar počinio je samoubojstvo. No, njegov otac Josip Molnar nikad to nije prihvatio niti neće. 
- I dalje tražim da se tijelo ekshumira i da obdukciju napravi strani obducent. Ja ću platiti troškove. Lubanja nije sprhnula i na njoj se mogu utvrditi ulazna i izlazna rana, kalibar i kut iz kojeg je pucano. Dakle, može se utvrditi da je ubijen! Ali Odvjetništvo ne želi ni čuti za to - kaže. 

Tražeći obnovu postupka iscrpio je sve pravne mogućnosti, od Sabora i Vrhovnog suda, do Europskog suda za ljudska prava. - U Strasbourgu su mi rekli da sam zakasnio. A kako sam mogao doći ranije kad sam s procedurom morao ići po redu!? - ljutit je. Podsjeća na ključne okolnosti zbog kojih vjeruje da je njegov sin ubijen.

- Prije smrti pisao je predstavke o nepravilnostima koje njemu nadređeni iz policijskog vrha rade s poznatim gospodarstvenicima. U Murščaku, Golf je bio daleko u polju, u pola metra visokim zapusima snijega. Ispred su bili tragovi traktora. Rupa je na stražnjem staklu vozila, a Dino je ležao na bočnom. Prana je i sušena njegova policijska jakna. Zbog hladnoće nije napravljena parafinska rukavica, ali nije ni poslije. I, iznad svega, nisu napravili obdukciju! - podsjeća Josip Molnar.