Crna kronika 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Kad dijete ukrade 100 tisuća kuna

Policijski službenici dovršili su istraživanje i utvrdili počinitelje osam kaznenih djela teških krađa. Iz kuće u Murskoj ulici, u Goričanu 8. svibnja ove godine tešku je krađu počinilo dijete s prebivalištem u Međimurskoj županiji. Provalivši u kuću, dijete je ukralo ručne satove i nakit, oštetivši vlasnicu za 100 tisuća kuna.
Isto je dijete 8. lipnja u Donjoj ulici, u Goričanu provalilo u kuću čija je vlasnica iz Republike Slovenije. Ispreturao je stvari, ništa ne ukravši, no, u Glavnoj ulici u Hodošanu provalio je u obiteljsku kuću i ukrao dva ručna sata. Vlasnica je oštećena za više tisuća kuna.
Dijete je koncem rujna provalilo u još jednu obiteljsku kuću, u Glavnoj ulici, u Domašincu, ukravši fotoaparat i dalekozor. Šteta je također nekoliko tisuća kuna.
Krim policajci detektirali su i 18-godišnjaka koji je zajedno s djetetom s područja Međimurja u lipnju i rujnu ove godine dva puta provalio u obiteljsku kuću u Turčišću čija je vlasnica iz Zagreba. Oba su puta ispreturali stvari, ali ništa nisu ukrali. Isti dvojac ukrao je nakit u obiteljskoj kući u Turčišću sredinom rujna, a šteta je nekoliko tisuća kuna.
Utvrđeno je također da su počinitelji teške krađe u obiteljskoj kući u Turčišću 14. rujna također bila djeca s područja naše županije. Za tog su nedjela ukrali strani novac i tri lovačke patrone, oštetivši vlasnike za više tisuća kuna. (al)

Izvor: 3051