Crna kronika 19.09.2019. 10:39. Zadnja izmjena: 19.09.2019. 10:42.

Ozljede opasne po život

Kod Donje Dubrave teško ozlijeđen biciklist (69)

U srijedu, 18. rujna, oko 14 sati na dionici državne ceste između Donje Dubrave i Đelekovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne za život zadobio 69-godišnji biciklist.

- Vozač teretnog automobila, koprivničkih registarskih oznaka, rođen 1962. godine, prilikom pretjecanja svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe, zbog čega je prednjim dijelom teretnog automobila udario u stražnji dio bicikla te potom u tijelo 69-godišnjeg bicikliste, a koji se kretao ispred teretnog automobila u istom smjeru. Uslijed siline udara bicikl i vozač odbačeni su na povišeni nogostup mosta. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju - izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Protiv 57-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.