Crna kronika 16.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Kod Piškorovca su ozlijeđena tri policajca!

 

Iako se prvo smatralo kako u sukobu Interventne policije i Roma u nedjelju 6. rujna oko 23,25 sati kod Piškorovca ni jedan policajac nije ozlijeđen, a potom da su zadobili tek površinske kontuzije, Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu otkrilo je prave razmjere sukoba. Naime, donijeto je rješenje o provođenju istrage protiv trojice (25, 47 i 27) Roma koji su zadržani u pritvoru.

 

Podsjetimo prvo, kao što je objavio list Međimurje Romi koji su iz Donje Dubrave iseljeni u Legrad i Mali Otok toga su dana posjetili Piškorovec. Na povratku ih je između Piškorovca i Držimurca pokušala zaustaviti Interventna jedinica policije, ali nisu stali. Zaustavila ih je tek lokva vode. Nekoliko je osoba pobjeglo, a ostali su se usprotivili policiji.

 

U rješenju o istrazi odvjetništvo pak otkriva da su u vozilu (Golf) bila čak sedmorica muškaraca. Od toga su dvojica bila u - prtljažniku!

 

- Kad su ih policijski službenici sustigli službenim vozilom i zaustavili, osnovano se sumnja da su trećeokrivljenik i prvookrivljenik odgurnuli i počeli gušiti policijskog službenika te ga ozlijedili, pa je drugi policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućim sredstvom, na što ga je trećeokrivljenik udario šakom u oko i ozlijedio ga; a prvookrivljenik je istovremeno uhvatio za vrat i ozlijedio trećeg policijskog službenika. Drugookrivljenik je uspio pobjeći dok su prvookrivljenik i trećeokrivljenik savladani i smješteni u službeno vozilo - navodi odvjetništvo.

 

I za kraj, otkriva odvjetništvo, prvookrivljenik je glavom udario u stražnje staklo policijskog vozila i razbio ga! Privedeni muškarci ostat će u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Terete ih za kaznena djela prisile prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari.

 

 

 

 

 

Izvor: 3151