Crna kronika 12.07.2016. 11:25. Zadnja izmjena: 12.07.2016. 11:27.

Istražili smo

Koliko je puta doista planuo požar u Štefancu?

U utorak 12. srpnja ujutro Županijski centar 112 Čakovec izvijestio je kako su im večer ranije stigle dvije dojave o požarima slame "kod Štefanca i u Štefancu". Prva dojava stigla je u 20,02 sati, a druga u 21,49 sati.

Nazvali smo potom Željka Krčmara, zapovjednika DVD-a Štefanec. Kazao nam je kako su imali samo jednu dojavu i intervenciju, na temelju dojave koja je njima proslijeđena oko 22 sati. Primirili su požar niskog raslinja između Štefanca i Ivanovca, kod brze ceste. Izašlo je šest vatrogasaca s kombijem, naprtnjačama i metlenicama, pojasnio nam je Davor Klobučarić, vatrogasac koji je bio na intervenciji.

U razgovoru s nama zaključili su kako je onda valjda riječ o dvije dojave istog događaja. No kako je između dvije dojave Centru 112 prošlo gotovo dva sata, pitali smo i Mladena Kanižaja, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Naime, dojave o požarima Centra 112 proslijeđuju se JVP-u, koji potom sam intervenira ili pak šalje lokalni DVD ukoliko je riječ o manjem požaru.

- Oko 20 sati DVD Mala Subotica je u blizini naplatnih kućica vršio kontrolirano spaljivanje. A u Štefancu je doista bio samo jedan požar, taj oko 22 sata - razjasnio je dilemu Kanižaj.