Crna kronika 06.02.2017. 10:22. Zadnja izmjena: 06.02.2017. 18:41.

Izbjegnuta tragedija

Kotoripčanina će policija prijaviti za pokušaj ubojstva

Policijska uprava međimurska kazneno će prijaviti 42-godišnjaka iz Kotoribe za pokušaj ubojstva.

- U subotu, 4. veljače u popodnevnim satima u Kotoribi, u Ulici kraja Tomislava, u dvorište obiteljske kuće u kojem se nalazilo 20-tak osoba, došao je 42-godišnjak s područja Općine Kotoriba te je nakon kraće prepirke s 45-godišnjim vlasnikom pucao iz vatrenog oružja. Potom je sjeo u osobni automobil iz kojeg je ispalio još nekoliko hitaca, te se njime udaljio. Ubrzo nakon događaja zatekli su ga policijski službenici, te ga uhitili - kažu u policiji.

Sa sudskim nalogom pretražili su mu vozilo, kuću i ostale prostorije koje koristi. Prije početka pretrage jedan od ukućana sam je predao pištolj i nekoliko metaka. Nakon ispitivanja doveden je sucu istrage, koji mu je odredio istražni zatvor.

O događaju smo, uz ekskluzivne fotografije s poprišta, pisali ovdje:

Na ulicama Kotoribe policija sa šljemovima i kalašnjikovom!

Tijekom ponedjeljka oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, koje je provelo prvo ispitivanje državljanina Bosne i Hercegovine rođenog 1972. godine. Osim pokušaja ubojstva, odvjetništvo dodaje i sumnju na kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Evo njihovog opisa događaja:

- Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnji osumnjičenik 4. veljače 2017. u dvorištu kuće u vlasništvu 45-godišnjeg oštećenika u Kotoribi, uperio u njega pištolj i pritisnuo okidač s ciljem da ga usmrti, ali do opaljenja nije došlo. Potom je osumnjičenik svojim osobnim vozilom naglo krenuo prema oštećeniku, ali je oštećenik uspio odskočiti u stranu i izbjeći nalet vozila pa je iz vozila ispalio nekoliko hitaca iz pištolja prema oštećeniku čime je ugrozio živote još pet osoba koje su bile u blizini oštećenika, no nikoga nije pogodio. Osnovano se sumnja da se osumnjičenik nakratko udaljio s mjesta događaja, a po povratku ponovno nekoliko puta pucao iz pištolja prema oštećeniku, no nije ga pogodio - kažu.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku te opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršetka pokušanog kaznenog djela.