Crna kronika 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Krađe

“Razodjenuo” lutke
ČAKOVEC - Tijekom noći s petka na subotu, 24. na 25. siječnja nepoznati je lopov s izložbenih lutaka ostavljenih u hodniku zgrade u Ulici kralja Tomislava, u Čakovcu skinuo i ukrao razne odjevne predmete. Šteta za vlasnika, poduzeće iz Čakovca, cijeni se na nekoliko tisuća kuna.
Provalio u
benzinsku crpku
TURČIŠĆE - Noću s četvrtka na petak, 30. na 31. siječnja, oko ponoći nepoznati je lopov provalio u trgovački prostor benzinske crpke poduzeća iz Domašinca i ukrao razna pića i slatkiše. Šteta se cijeni se na više stotina kuna.

Policija je razriješila krađu 390 metara dugog elektičnog kabla s porušenog električnog stupa u šumi Brezje, kod Murskog Središća, počinjenu od 3. do 5. kolovoza 2013. godine. Kablove je ukrao i lakovečku Elektru time za blizu 19 tisuća kuna oštetio 19-godišnjak iz Sitnica, kod Murskog Središća. Policija je utvrdila i da su nešto kasnije, 19. kolovoza navečer on i 20-godišnjak iz Piškorovca i 23-godišnjak iz Svetog Đurđa, u Varaždinskoj županiji sa stupova dalekovoda u Ulici Nikole Tesle i Poljskoj ulici, u Murskom Središću, koji nije bio u funkciji, ukrali oko 900 metara bakrenog užeta ukupne težine 160 kilogarma. Ovdje se šteta procjenjuje na oko 11 i pol tisuća kuna. Slijede im kaznene projave.

Policija je po nalogu Županijskog suda u Varaždinu u četvrtak, 30. siječnja u Oporovcu pretražila dom i druge prostore te vikend-kuću u polju kod Oporovca, vlasništvo 32-godišnjaka iz Donjeg Kraljevca. U pretrazi su pronađene poluautomatska puška s 45 pripadajućih metaka kalibra 7,62 x 39, a i poluautomatska malokalibarska puška s optičkim ciljnikom i 48 komada pripadajućeg streljiva. Sve je to posjedovao nezakonito, pa mu slijedi kaznena prijava.

Policija je razriješila nedavnu krađu željezničkog materijala počinjenu 9. siječnja na otvorenoj željezničkoj pruzi, ispod cestovnog nadvožnjaka, na izlazu iz Čakovca prema Nedelišću. Utvrđeno je da su počinitelji 26-godišnjak iz Sigetca (u Koprivničko-križevačkoj županiji) i dvojica mještana Paraga, stari 20 i 19 godina. Oni su s pruge koja je u rekonstrukciji ukrali sedam tračnica ukupne dužine nešto manje od 15 metara i stari kolosiječni pribor. Plijen nisu uspjeli unovčiti jer je policija od 26-godišnjaka oduzela ukradeno, procijenjene vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, i vratila ga vlasniku - poduzeću iz Zagreba.

Izvor: 3067