Crna kronika 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Krađe

Dva puta na istom mjestu
ČAKOVEC - Noću s prošlog četvrtka na petak (17. na 18. travnja), a onda ponovo sa subote na nedjelju (19. na 20. travnja) nepoznati počinitelji (vjerojatno isti) na benzinskoj postaji u Ulici dr. Ivana Novaka, u Čakovcu provalili su u metalni spremnik za plinske boce i u prvom navratu ukrali 3 prazne plinske boce, a u drugom 5 punih. Materijalna šteta u oba slučaja cijeni se na nekoliko tisuća kuna.
Ukrao mu čamac zbog motora
PRELOG - Nepoznati je počinitelj tijekom noći s pretrošlog četvrtka na petak (17. na 18. travnja) ili u petak, u prijepodnevnim satima presjekao lokot na vezu za čamce izletišta Marina, kod Preloga i ukrao drveni čamac dug 6 metara, s van-brodskim motorom. Čamac je u ponedjeljak, 21. travnja pronađen kako pluta na jezeru HE Dubrava, u visini naselja Veliki Bukovec gdje ga je vlasnik, Preložanin star 52 godine, i preuzeo, ali je na čamcu nedostajao vanbrodski motor. Šteta se cijeni na više tisuća kuna.
Provala u
prodavaonicu
DONJI PUSTAKOVEC - Tijekom prve noći prošlog vikenda (18. na 19. travnja) provaljeno je u prodavaonicu mješovite robe u Donjem Pustakovcu. Nepoznati je počinitelj ukrao novac, cigarete, kavu i suhomesnate proizvode, čime je vlasnika, obrt iz Donjeg Pustakovca, oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Lopov odnio
ribičke štapove
KOTORIBA - Nepoznati je lopov noću s prošle subote na nedjelju ili u nedjelju, tijekom prijepodneva iz nezaključane pomoćne prostorije kuće u Ulici Alojzija Stepinca, u Kotoribi ukrao pet ribolovnih štapova i četiri pripadajuće role. Šteta za vlasnika, 49-godišnjaka iz Kotoribe, cijeni se na više tisuća kuna.
Provalio, ali nije ništa ukrao
PUŠĆINE - U razdoblju od 14. do 21. travnja (prošlog ponedjeljka) u Čakovečkoj ulici, u Pušćinama nepoznati je počinitelj provalio u objekt, vlasništvo jedne udruge, ali iz njega nije ništa ukrao. No, sama provala već je kazneno djelo i slijedi mu prijava.
Ukrao mu već naslagane
trupce
MACINEC - U šumi Zelena, kod Macinca nepoznati je drvokradica negdje tijekom ožujka, sve do utorka 22. travnja ukrao 15 kubičnih metara trupaca hrasta uskladištenih uz cestu, vlasništvo 70-godišnjaka iz Svetog Urbana. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.
Ušao u
nezaključanu kuću
NOVO SELO ROK - U razdoblju od 18. do 23. travnja (srijede) nepoznati je lopov iskoristio pomoć neopreznih domaćina kuće u Ulici maršala Tita, u Novom Selu Rok koja je bila nezaključana. Ušao je u kuću, pa u spavaću sobu i tamo iz torbe 26-godišnjakinje ukrao nekoliko tisuća kuna.
Zanimalo ih suho meso
DONJI VIDOVEC, ČAKOVEC - Nepoznati je lopov noću s utorka na srijedu (22. na 23. travnja) provalio u pomoćni objekt kuće u Ulici Matije Gupca, u Donjem Vidovcu i ukrao meso i suhomesnate proizvode. Šteta koju je počinio vlasniku (51) procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Slična krađa, barem po plijenu, počinjena je iduće noći u Čakovcu. Nepoznati lopov provalio je u dječji vrtić u Ulici Lavoslava Ružičke, u Čakovcu i ukrao suhomesnate proizvode. Ovdje se šteta cijeni na nekoliko tisuća kuna.

Izvor: 3079