Crna kronika 03.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Krađe

Ukradena pića i novac

ČAKOVEC, VRATIŠINEC - Nepoznati je počinitelj u ponedjeljak, 18. kolovoza, u vremenu od 3:30 do 5 sati provalio u ugostiteljski objekt poduzeća iz Čakovca, u Sportskoj ulici, te ukrao razna alkoholna pića i novac. Šteta će se utvrditi naknadno. Slično je bilo dvije noći poslije (s 19. na 20. kolovoza) u Vratišincu. Nepoznati je lopov prvo provalio u prostorije nogometnog kluba, ali nije ništa ukrao. No, potom je provalio u susjedni ugostiteljski objekt i ukrao alkoholna pića i novac. Šteta se tu cijeni na nekoliko tisuća kuna.

 

Lopov odnio kokoši

GORNJI KURŠANEC - U ponedjeljak, 18. kolovoza, oko 23:10 sati nepoznati je lopov provalio u kokošinjac obiteljske kuće u Ulici bana Josipa Jelačića i ukrao više desetaka kokoši. Nailazak ukućana prekinuo ga je u poslu, pa je ostavio jednu vreću s nekoliko kokoši, ali je s ostalima pobjegao. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

 

Kako su došli do ključeva?

KAPELŠČAK - Negdje od pretprošle subote do utorka (od 16. do 19. kolovoza) nepoznati su lopovi iz vikendice u Kapelščaku ukrali nekoliko stotinu litara vina. Nisu se mučili provaljivanjem - vrata su otvorili ključem do kojeg su došli na neutvrđen način. Šteta koju su nanijeli vlasniku, mještaninu Vrhovljana, procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

“Olakšali” 

traktore u polju

HODOŠAN - Nepoznati su lopovi noću s utorka na srijedu (19. na 20. kolovoza) s traktora parkiranih u polju Goblje kuk, blizu Hodošana ukrali akumulatore, razni alat i kardane te istočili gorivo. Šteta za vlasnika, OPG iz Palinovca, cijeni se na više tisuća kuna.

 

Lopov “ušetao” u kuću

KOTORIBA - U srijedu, 20. kolovoza, u vremenu od 13:30 do 14 sati u Kotoribi je nepoznati lopov iskoristio kraću odsutnost domaćina kuće u Ulici kralja Tomislava, u Kotoribi, ušao kroz otključana vrata, pa ukrao novac i nakit. Neoprez su ukućani platili štetom od nekoliko tisuća kuna.

 

Odnio alkohol, cigarete i 

slatkiše

TURČIŠĆE - Nepoznati je lopov noću sa srijede na četvrtak (20. na 21. kolovoza) provalio u benzinsku postaju u Turčišću i ukrao razne vrste alkoholnih pića, cigareta i slatkiša. Šteta za vlasnika, tvrtku iz Domašinca, procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

Sekundarne sirovine uvijek atraktivne

ČAKOVEC - Tijekom noći sa srijede na četvrtak (20. na 21. kolovoza) nepoznati su lopovi iz ograđenog dvorišta poduzeća u Čakovcu, u Ulici žrtava fašizma ukrali elemente od inoksa i metalne dijelove. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

 

Iz lokala 

ukraden novac

BELICA - Nepoznati je počinitelj u četvrtak, 21. kolovoza, od 2 do 6:50 sati provalio u ugostiteljski objekt u Ulici kralja Tomislava, u Belici i ukrao novac. Potom je obio i aparat za igru te iz njega uzeo novac. Ukupna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

Provalnik odnio novčanik

DRAGOSLAVEC - U četvrtak, 21. kolovoza, u vremenu od 13 do 15 sati nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Dragoslavcu te ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasnika je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Izvor: 3096