Crna kronika 07.09.2020. 10:42. Zadnja izmjena: 07.09.2020. 10:43.

Provale i krađe

Krađe iz automobila u M.Središću i Podbrestu, u polju pronađen automobil ukraden u Varaždinu

U subotu, 5. rujna u poslijepodnevnim satima u Murskom Središću, u Ulici Maksima Gorkog, nepoznati počinitelj provalio je u parkirani Fiat Punto, čakovečkih registarskih oznaka te ukrao dječju sjedalicu i razne dokumente.

Materijalna šteta prema izjavi 28-godišnje vlasnice procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


U noći sa subote na nedjelju (5./6. rujna 2020.) u Podbrestu, u neograđenom dvorištu obiteljske kuće u Kalničkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je osobni automobil VW Touran, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 25-godišnjakinje te iz prtljažnika ukrao motorno ulje, auto dizalicu i tzv. „start“ kablove. Potom je počinitelj provalio u osobni automobil Škoda Fabia, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 56-godišnjaka te iz prtljažnika ukrao rezervni kotač.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Izvršenim pregledom šireg mjesta događaja pronađen je ukradeni rezervni kotač.

Daljnjim pregledom terena u obližnjem polju kukuruza pronađen je osobni automobil Ford Fiesta, varaždinskih registarskih oznaka. Provjerom je utvrđeno kako je Fiesta ukradena na području Varaždina te su o njenom pronalasku obaviješteni policijski službenici Policijske postaje u Varaždinu, koji su preuzeli daljnje kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo neovlaštene uporaba tuđe pokretne stvari.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te su po njegovom završetku, pronađeni rezervni kotač i Ford Fiesta, vraćeni vlasnicima.