Crna kronika 03.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Krađe, krivolov

KRAĐE
Vlasnica auta sama “pozvala” lopova
ČAKOVEC - U četvrtak, 26. studenoga, oko 6.45 sati na parkiralištu u Vukovarskoj ulici u Čakovcu počinjena je, nakon kraće stanke, još jedna iz serije krađa u automobile. Nepoznati počinitelj pri krađi je iskoristio odsutnost i nepažnju vlasnice osobnog vozila varaždinskih registarskih oznaka, mještanke Petrijanca, koja je vozilo ostavila nezaključano. Sa suvozačevog sjedala uzeo je torbicu u kojoj se nalazio novčanik s 400 kuna, bankomat kartice na ime oštećene, mobilni uređaj, razni dokumenti i rezervni ključevi vozila i kuće. Šteta se cijeni na oko tri tisuće kuna.
Provalio, ali ništa nije uzeo
DONJA DUBRAVA - Nepoznati je u vremenu od utorka do subote (od 24. do 28. studenoga) pokušao krađu iz obiteljske kuće u Ulici braće Radića u Donjoj Dubravi, vlasništvo mještanina starog 68 godina. Napinjanjem je oslobodio zasune na ulaznim vratima i ušao, ali ništa nije uzeo. Šteta nastala provaljivanjem cijeni se na oko stotinu kuna.

PRIBISLAVEC
Dolijali počinitelji serije krađa
Policija je dovršila istraživanja “djelatnosti” trojice 22-godišnjaka iz Pribislavca i time razriješila niz od ništa manje nego 11 krađa (jedne samo u pokušaju) iz ugostiteljskih objekata te jedne iz trgovine, počinjenih od početka srpnja do prve polovice listopada. Utvrđeno je da su oni čak tri puta bili na poslu u kafiću Ruža Metaxa u Mihovljanu - 4. srpnja, pa opet noću s 31. srpnja na 1. kolovoza i noću sa 17. na 18. kolovoza. Oni su 17. srpnja počinili krađu iz trgovine Ana u Štefancu, a noću s 30. na 31. srpnja krađu iz ugostiteljskog objekta Ruža u prolazu u Čakovcu. I u ugostiteljskom objektu Petica u Maloj Subotici su operirali tri puta. Mini-seriju su započeli krađom 2. kolovoza, nastavili pokušajem krađe noću s 27. na 28. kolovoza i završili krađom 8.listopada. “U akciji” su bili i 2. kolovoza u ugostiteljskom objektu Dags u Ivanovcu, a 26. kolovoza u ugostiteljskom objektu Kocka u Maloj Subotici, noću 27. kolovoza su okrali i ugostiteljski objekt Kairos, opet u Ivanovcu, a 12 rujna Domino bar u Palovcu. Slijede im kaznene prijave.

Međimurac “operirao” u Podravini

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u nedjelju su završili kriminalističko istraživanje nad Međimurcem starim 50 godina iz Grkaveščaka. Zanimala ih je posebna “vrtlarska” proizvodnja, pa su po nalogu Županijskog suda u Koprivnici izvršili pretragu kuće kod Novigrada Podravskog koju je iznajmio. Pronašli su i oduzeli laboratorij za unutranji uzgoj marihuane – deset svijetlećih lampi, uređaj za regulaciju topline i vlažnost zraka, grijačice, ventilatore, termotate i tajmere, zatim 67 stabljika marihuane u uzgoju, četiri stabljike u sušenju 27,9 grama suhe i 367,2 grama polusuhe marihuane. U pretrazi su pronađeni i predmeti koji potkrepljuju pretpostavke policije da je on u rujnu i listopadu provalio u trgovine mješovite robe u Đelekovcu i Subotici Podravskoj oštetivši vlasnike za ukupno oko 86 tisuća kuna. Osumnjičeni je u nedjelju priveden istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici, uz kaznene prijave za zloporabu opojnih droga i za teške krađe provaljivanjem.

---

SIVICA
U zamku uhvaćena još dva srndaća – i pas
Kod Sivice, odnosno u sivičkoj šumi zabilježena su (još) dva slučaja protuzakonitog lova. Prošlog utorka, 24. studenoga policija je obaviještena da su lovci u predjelu zvanom Jogerica pronašli srne uhvaćene u zamci. Nepoznati je krivolovac u vremenu od 21. do 24. studenoga, kako je utvrđeno, postavio tri žičane zam-ke. U njih su se ulovila dva srndaća stara oko dvije godine koji su uginuli. U treću se zamku ulovio pas mješanac nepoznatog vlasnika koji je još bio živ i preuzeli su ga službenici medicinske sanitacije. Šteta koju je krivlovac nanio LD-u Fazan iz Dekanovca cijeni se na pet tisuća kuna. Za počiniteljem se traga, slijedi mu kaznena prijava.

Izvor: 2849