Crna kronika 04.05.2018. 08:17. Zadnja izmjena: 04.05.2018. 09:17.

Mursko Središće

Kreću nove potražne akcije za Cecilijom Simun

Cecilija Simun (61) iz Murskog Središća, nestala u srijedu, 2. svibnja, još nije pronađena. Jedini kakav-takav trag tragačima je pružio njuh potražnog psa čakovečke stanice HGSS-a. Naime, pas je istoga dana ekipu odveo do murske obale, dvadesetak metara od skele Fusek. Riječ je o lokaciji kod Murskog Središća, oko kilometar uzvodno od prebivališta nestale Cecilije Simun (Ulica Matije Gupca).

Toga dana tragali su policajci, HGSS, vatrogasci, prijatelji i obitelj, pretražena je obala do centra Murskog Središća i tok rijeke do Križovca. Tragače je čak "uhvatilo" olujno nevrijeme s tučom. U četvrtak nastavili su tragati članovi obitelji, prijatelji i policija.

- Nemamo novih tragova. Policija i dalje traga i obavlja razgovore. A sutra, u subotu, kreće nova potražna akcija policije, HGSS-a i drugih, kopnom i rijekom - potvrdio nam je u petak ujutro oko 8 sati Nenad Risek, glasnogovornik Policijske uprave međimurske.

No, već sat vremena poslije, nakon konzultacija "na vrhu", stigla je nova informacija - potražna akcija bit će održana i danas, u petak.

- Najveći je problem onima koji tragaju visok vodostaj Mure, koja je opasna za plovidbu - kaže Risek.

Nastavlja se potraga za nestalom Cecilijom Simun iz Murskog Središća