Crna kronika 16.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:14.

Krenuli ste u subotnji izlazak? I policija također...

Subota navečer vrijeme je za izlazak. No oprezno s alkoholom. Naime, u noći na nedjelju službenici Postaje prometne policije Čakovec provodit će operativnu akciju "Alkohol". Akcija će početi u subotu, u 23 sata, te će potrajati do 5 sati ujutro.

- Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan njega, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prekršaja - najavio je akciju Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske.

Kako dodaje, kod koncentracije alkohola od 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila ta je mogućnost čak 35 puta veća!

- Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor: bez alkohola - zaključuje Gačal.

 

Izvor: 3155