Crna kronika 05.05.2018. 17:48. Zadnja izmjena: 05.05.2018. 17:49.

Podignute optužnice

Krenuo po zlato, al dobio salamu i bananu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv 23-godišnjaka iz naselja Sitnice i 30-godišnjaka iz obližnje Hlapičine. Obojicu terete da su 21. srpnja 2017. godine pronašli ključ obiteljske kuće u Brezovcu. U noćnom ormariću spavaće sobe ukrali su raznu zlatninu i jedan muški sportski sat, ukupne vrijednosti oko 3.500 kuna.

Prvookrivljenika terete za još četiri kaznena djela. 14. lipnja iste godine, sumnja se, kroz prozor provalio je u ugostiteljski objekt u Ulici bana Josipa Jelačića u Murskom Središću. Ukrao je kasu s novcem, ključ od kladomata i 12 šteka cigareta, ukupne vrijednosti oko 3.800 kuna. Potom je, 28. srpnja, s nepoznatim pomagačem, potrgao komarnik na prozoru obiteljske kuće u Čakovečkoj ulici u Selnici. Ušao je i ukrao po jednu - salamu i bananu!

7. rujna pak je iskoristio šok u kojem se nalazila gospođa koja je doživjela prometnu nesreću u Žiškovcu. Glumeći da joj pomaže nakon što je sletjela u odvodni kanal s vozačevog sjedala ukrao joj je novčanik s novcem i karticama, ukupne vrijednosti oko 7.000 kuna. I na kraju, 18. studenog provalio je balkonska vrata obiteljske kuće u Sitnicama te vlasnici ukrao novčanik s karticama i 2.300 kuna.

Oba okrivljenika stari su znanci policije i sudova. Prilikom ispitivanja branili su se šutnjom. Odvjetništvo za mještanina Sitnica traži tri godine zatvora, a za mještanina Hlapičine osam mjeseci zatvora.