Crna kronika 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Lažna maserka ukrala novac

U srijedu, 6. studenoga, oko 14.30 sati na vrata obiteljske kuće u Savskoj Vesi pokucala je žena koja se domaćinu, starom 71 godinu, predstavila kao radnica javne zdravstvene službe i ponudila mu mjerenje tlaka i masažu. Pustio ju je u kuću, a za vrijeme tobožnjeg tretmana nepoznata je iskoristila njegovu nepažnju i ukrala mu novac i bankovnu karticu. Oštetila ga je za više tisuća kuna.
Policija traga za lažnom maserkom, ali povodom ovog slučaja, upozorava građane još jednom, kako se ističe u njenom priopćenju, da ne nasjedaju prevarantima. Stariji građani posebno su osjetljiva skupina stanovništva kada su u pitanju ovakvi oblici krađa i prijevara, kaže se u upozorenju.
Prevaranti koriste njihovu naivnost i usamljenost kao izliku da uđu u njihove domove kako bi im onda ukrali novac ili druge vrijednosti. Policija ističe: ne treba nasjedati na ovakve i slične priče i ne smije se u dom puštati nepoznate osobe, bilo da nude nekakvu uslugu, traže pomoć ili nude na prodaju robu.
Ne treba nepoznatima ni davati podatke o sebi i svojoj rodbini. Policija sve građane moli da ju o ovakvim ili drugim sumnjivim ponašanjima obavijeste na broj 192.

Izvor: 3055