Crna kronika 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Lopovi koriste nepažnju

U četvrtak, 6. veljače u Čakovcu su počinjene dvije krađe po istom uzorku. Oko podneva je nepoznati lopov iskoristio nepažnju zaposlenice kioska u Ulici Tome Masaryka i ukrao joj torbicu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem, čime ju je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Kasnije tog popodneva i sasvim blizu mjestu prethodne krađe nepoznati je lopov (je li bio isti?) iskoristio nepažnju zaposlenice u trgovini na Trgu Republike, pa ušao u priručno skladište i ukrao joj novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnom karticom. Karticu je odmah iskoristio i na bankomatu s njenog računa podigao nekoliko tisuća kuna.

Provaljeno u
vikendicu
ČAKOVEC - Nepoznati je lopov tijekom noći s prošlog četvrtka na petak (30. na 31. siječnja) provalio u vikendicu smještenu u polju Škrtica, nedaleko Čakovca, i ukrao trimer, plinske boce, plamenik, suncobran i više kilograma krumpira. Šteta za vlasnika, mještanina Čakovca, procjenjuje se na više tisuća kuna.
Odnio
novogodišnje ukrase i rasvjetu
DEKANOVEC - U razdoblju od 25. listopada 2013. godine do 2. veljače (prošle nedjelje) nepoznati je počinitelj provalio u garažu kuće u Ulici Florijana Andrašca, u Dekanovcu i ukrao novogodišnju rasvjetu i ukrase. Šteta koju je počinio procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Lopov je zaista bio brz
ČAKOVEC – U petak, 31. siječnja, oko pola sata poslije ponoći na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Ivana Gundulića počinjena je krađa u kojoj je nepoznati lopov pokazao posebnu drskost, a i brzinu i spretnost. Iskoristio je trenutak u kojem je mještanka Štefanca ušla u svoje osobno vozilo, u namjeri da se odveze, otvorio je suvozačeva vrata, “sunuo” torbicu sa sjedala i pobjegao.
U torbici su se nalazili osobni dokumenti, bankovna kartica i domaći novac - šteta tome odgovara, cijeni se na nekoliko tisuća kuna.
Provalio u
podrum zgrade
ČAKOVEC – Nepoznati je počinitelj noću s prošle nedjelje na ponedjeljak (2. na 3. veljače) ušao u zgradu u Ulici Travnik, u Čakovcu, iskoristivši nepažnju stanara zgrade - ulazna su vrata ostavili otključana, pa je provalio u jednu od podrumskih prostorija. Iz nje je ukrao razne prehrambene proizvode, čime je vlasniku pričinio štetu od nekoliko tisuća kuna.
Iz kuće ukrao tablet
KOTORIBA – U utorak, 4. veljače, u popodnevnim ili večernjim satima nepoznati je lopov iz obiteljske kuće u Školskoj ulici, u Goričanu ukrao tablet – u kuću je ušao iskoristivši nepažnju ukućana. Oštetio ih je za nekoliko tisuća kuna.
Dvije noći, dvije provale u lokale
ČAKOVEC – Nepoznati je počinitelj u utorak, 21. siječnja, od ponoći do 5.30 sati provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Josipa Kozarca,u Čakovcu i ukrao novac i žestoko piće. Iduće noći gotovo isto u susjedstvu - nepoznati je lopov negdje od ponoći do 5.55 sati provalio u lokal u Ulici bana Josipa Jelačića i ukrao prijenosno računalo, registar kasu i mobitel. U obje provale šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Kaznio nepažnju ukućana
TOTOVEC – Domaćini kuće u Ulici Vladimira Bakarića, u Totovcu sami su pomogli lopovu, još nepoznatom, koji je u utorak, 21. siječnja, negdje od 13.30 do 15 sati u kuću ušao kroz otvorena i ukrao razni nakit. Njihovu nepažnju kaznio je štetom od nekoliko tisuća kuna.
Ukrao alat,nakit i mobitel
HODOŠAN - U utorak, 21. siječnja, u vremenu od 8.15 do 12.15 sati nepoznati je lopov provalio u spremište domaćinstva u Školskoj ulici, u Hodošanu te ukrao alat, a onda i u obiteljsku kuću u kojoj je ispremetao stvari, pa ukrao i nakit i mobitel. Domaćine je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Izvor: 3068