Crna kronika 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

LOPOVI NE MIRUJU: Krali po benzinskim crpkama...

U četvrtak, 5. prosinca, četverac koji su činili 32-godišnjak iz Svetog Đurđa u Varaždinskoj županiji i trojica Kotoripčana, stari 24, 26 i 29 godina, počinio je čitavu seriju krađa na benzinskim crpkama. Prvo su u Svetom Križu desetak minuta poslije ponoći u osobno vozilo čakovečkih reg. oznaka natočili gorivo vrijednosti od oko 100 kuna, a onda zbrisali ne plativši.
Oko 0.45 sati istim su se vozilom pojavili na crpki uz južnu obilaznicu Čakovca, a jedan od njih ukrao je bocu alkoholnog pića i pakiranje keksa. Kada su ga zaposlenici primijetili i zatražili da vrati ukradeno, kvartet je odgovorio vikom, a onda su pobjegli, ponovo ne plativši. I tu je šteta oko 100 kuna. Za oko tri četvrt sata isti četverac došao je na crpku u Pušćinama - i tu su natočili gorivo za stotinjak kuna i pokušali otići, a da nisu platili. No, treća im nije bila sreća - policija je sad već bila spremna, brzo se našla na licu mjesta.
Uhićeni su i zbog kršenja javnog reda i mira na crpki u Čakovcu i dovedeni prekršajnom sucu, a nakon što su ispitani, određeno im je zadržavanje, pa su predani u zatvor u Varaždinu. Slijede i kaznene prijave za krađu.

Provalnik
odnio nakit
OREHOVICA - U petak, 29. studenoga, negdje od 10.30 do 12 sati nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Ulici Antuna Gustava Matoša, u Orehovici i nakon što je pretraživao po stvarima, ukrao nakit. Domaćine je oštetio za više tisuća kuna.
Iz podruma ukrao odjeću
ČAKOVEC – Nepoznati je lopov u nedjelju, 1. prosinca, u popodnevnim ili ranijim večernjim satima provalio u podrumske prostorije kuće u Strossmayerovoj ulici, u Čakovcu i ukrao raznu odjeću. Vlasnicu je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
I mikrofoni zanimaju
lopove
ČAKOVEC – Iskoristivši nepažnju zaposlenika ugostiteljskog objekta u Ulici dr. Ivana Novaka, u Čakovcu nepoznati je počinitelj u nedjelju, 1. prosinca, u vremenu od 4 do 9.30 sati iz nezaključane prostorije ukrao kovčeg s mikrofonima, vlasništvo muškarca iz Viteza, u Bosni i Hercegovini.
Oštetio ga je za nekoliko desetaka tisuća kuna.
Provaljeno u lokal
PALINOVEC – Nepoznati je lopov u ponedjeljak, 2. prosinca, u vremenu od ponoći do 8 sati provalio u ugostiteljski objekt u Palinovcu i ukrao cigarete, kavu i alkoholna pića. Potom je provalio u aparate za igru, odakle je ukrao kovani novac.
Ukupna šteta koju je počinio procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Lopov ušao u nezaključanu kuću
NOVAKOVEC - U ponedjeljak, 2. prosinca, oko podneva ili nešto prije nepoznati je lopov ušao u nezaključanu kuću u Glavnoj ulici, u Novakovcu i ukrao domaći i strani novac. Vlasnika je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Ugrabio priliku za krađu
ČAKOVEC – Trenutak nepažnje zaposlenika prodavaonice na Trgu Republike, u Čakovcu u utorak, 3. prosinca, negdje od 17 do 20 sati pomogao je nepoznatom počinitelju u krađi. Iskoristio je gužvu i ukrao mobitel.
Šteta za zagrebačko poduzeće, vlasnika trgovine, procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.
Odnio smrznuto meso
SVETA MARIJA - Tijekom noći s utorka na srijedu (2. na 3. prosinca) nepoznati je počinitelj iz nezaključanog spremišta u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Matije Gupca, u Svetoj Mariji ukrao smrznuto meso. Šteta za domaćine procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
“Obrao” metal s traktorske prikolice
KOTORIBA – Nepoznati je počinitelj u razdoblju od 23. studenoga do utorka, 3. prosinca u otvorenom dvorištu u Ulici Matije Gupca, u Kotoribi s traktorske prskalice demontirao i ukrao metalne dijelove. Šteta se za vlasnika cijeni na nekoliko tisuća kuna.

Zagrepčanin krao alkoholna pića

U subotu, 30. studenoga, oko 11 sati Policijska uprava međimurska zaprimila je dvije dojave o krađama alkoholnih pića iz prodavaonica u Maloj Subotici i Čakovcu.
Zagrepčanin, star 59 godina, u subotu, 30. studenoga, između 9 i 10 sati u prodavaonici u Glavnoj ulici, u Maloj Subotici ukrao je pet boca alkoholnog pića, iskoristivši nepažnju zaposlenica. Vrijednost ukradenog iznosi nešto više od tisuću kuna. Oko 10.30 sati to je ponovio u Čakovcu, u prodavaonici u Travničkoj ulici.
Tu je ukrao samo jednu bocu, vrijednosti nekoliko stotina kuna.
Policija ga je brzo pronašla, službenici naše uprave u suradnji s kolegama iz varaždinske (sumnja se da je i tamo krao na isti način). Kod njega je pronađeno ukradeno piće i bit će vraćeno vlasniku, ali i još značajan broj boca za koje se pretpostavlja da ih je ukrao, pa policija poziva vlasnike i zaposlenike prodavaonica na području Međimurja - u kojima je možda istoga dana izvršena krađa alkoholnih pića, da joj to prijave.

Izvor: 3059