Crna kronika 07.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Maloljetnik je izmislio da je napadnut u Čakovcu

Petnaestogodišnjak iz Svetog Martina na Muri pokušao je "povući za nos" međimursku policiju. U srijedu 12. prosinca u prisutnosti roditelja prijavio im je da je napadnut i pretučen u čakovečkom parku. Ustvrdio je kako su ga presrela tri nepoznata mladića te da su zatražili novac. Rekao im je da novca nema, pričao je policiji, pa ga je jedan udario i rasjekao mu usnu.

Rasječenu gornju usnu u Županijskoj bolnici Čakovec su mu zašili. No utvrđeno je kako ima i frakturu bazne palčane kosti, što je teška tjelesna ozljeda. Policajci su bili temeljiti u istrazi te im je mladić ipak na kraju priznao da je događaj izmislio.

- Utvrđeno je kako je cjelokupni događaj osumnjičenik izmislio, kako bi prikrio prethodno dogovorenu tučnjavu s vršnjakom u kojoj je teže ozlijeđen. Mladići su se u srijedu 2. prosinca, oko 12.30 sati, u Ulici Kralja Zvonimira u Prelogu međusobno potukli zbog ranijih nesuglasica - kažu u policiji.

Sukob su dogovorili putem messengera, doznajemo. Mladić je očito izmislio priču nakon što je izvukao "deblji kraj", kako bi opravdao ozljede pred roditeljima. Kazneno je prijavljen za lažno prijavljivanje kaznenog djela. Maloljetnik s kojim se potukao, kako doznajemo, je iz njemu susjednog mjesta - Vrhovljana. Obojica pohađaju srednju školu u Prelogu. Maloljetnik iz Vrhovljana bit će kazneno prijavljen za nanošenje teške tjelesne ozljede.

Valja napomenuti kako su, doznajemo, u policiji bili posebno ljuti na mladića koji je lažno prijavio napad u Čakovcu, nakon kojeg su satima po Čakovcu tražili "fantome". Naime, takve lažne prijave iscrpljuju im ljudske i tehničke resurse, a i prvim vijestima o napadu skupine osoba na maloljetnika u parku uznemirena je javnost.

Izvor: 3162