Crna kronika 08.06.2020. 12:52. Zadnja izmjena: 08.06.2020. 12:52.

Promet

Maloljetnik upravljalo ukradenom Toyotom bez položenog vozačkog i pod utjecajem alkohola

 

U subotu, 6. lipnja 2020. godine u 23 sata i 10 minuta u Nedelišću, u Prvomajskoj ulici, u nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili Toyotu Corollu, čakovečkih registarskih oznaka kojom je upravljao maloljetnik, dok se na suvozačevom mjestu nalazio, također maloljetnik.

Spomenuti maloljetni vozač prethodno u Ulici Vladimira Nazora upravljao Toyotom bez upaljenih svjetala i nije postupio po znaku policijskog službenika (plavo rotacijsko svjetlo, zvučni signali), već je nastavio vožnju u smjeru Prvomajske ulice, gdje je i zaustavljen.

Izvršenom provjerama te alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,26 promila. Ujedno, za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Za maloljetnog suvozača utvrđeno je kako je počinio prekršaj iz čl. 93. Obiteljskog zakona (zabranjeni noćni izlazak od 23 do 5 sati bez pratnje punoljetne osobe od povjerenja roditelja).

Maloljetni vozač uhićen je temeljem odredbi Prekršajnog zakona i priveden u policijsku postaju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je Toyota Corolla, čakovečkih registarskih oznaka, ukradena. Naime, tijekom noći sa subote na nedjelju (6./7. lipnja ove godine) u Nedelišću, u Ulici Vladimira Nazora, počinitelj je uz pomoć ključeva koje je pronašao kod ulaznih vrata, otključao ista te ušao u unutrašnjost autoservisa, odakle je ukrao novac te pronašao ključ od spomenute Toyote Corolle. Pomoću ključeva upalio je automobil te se njime odvezao. Nešto poslije 23 sata policijski službenici u nadzoru cestovnog prometa u Nedelišću uočili su spomenutog maloljetnika kako je upravlja ukradenom Toyotom te ga zaustavili i priveli u policijsku postaju.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te utvrdio počinitelj teške krađe.