Crna kronika 26.06.2019. 10:23. Zadnja izmjena: 26.06.2019. 10:25.

Policija javlja...

Maloljetnik vozio automobil i skrivio prometnu nesreću u Nedelišću

U ponedjeljak, 24. lipnja u 22:20 sati u Nedelišću, u Ulici Martina Viljevca dogodila se prometna nesreća. Maloljetni vozač bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 0,71 promila, upravljao je VW Golfom, čakovečkih registarskih oznaka. Nailaskom na raskrižje s kolnikom Varaždinske ulice, zbog neprilagođene brzine izletio je vozilom izvan kolnika na otok za razdvajanje prometnih površina, gdje je prednjim dijelom udario u metalni stup postavljenog prometnog znaka. Nakon prometne nesreće vozač je automobilom napustio mjesto događaja prometne nesreće kako bi zatražio liječničku pomoć zbog zadobivenih ozljeda u tučnjavi između više osoba (narušavanje javnog reda i mira), koja se dogodila u Paragu oko 22 sata. 

Policijski službenici zatekli su maloljetnika u čakovečkoj bolnici te pošto je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj, konkretno upravljati vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uhitili su ga i priveli u policijsku postaju. 

Prema okrivljenom maloljetniku podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se kriminalistička istraživanja vezano uz narušavanje javnog reda i mira nastavljaju.