Crna kronika 30.10.2017. 10:30. Zadnja izmjena: 30.10.2017. 11:00.

KRIVI SU!

Marčecu, Hančiću i Piklu po tri godine i osam mjeseci zatvora!

Nakon šest godina i pet mjeseci suđenja došao je i taj dan. Renata Marciuš, sutkinja Općinskog suda u Čakovcu, presudila je Matiji Marčecu, Bruni Hančiću i Deniju Piklu, optuženima za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom Tomislavu Pergaru i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede Robertu Veselku ispred narodnjačkoga kluba Guru u Čakovcu 27. siječnja 2011. godine.

Proglasila ih je krivima te je svakome za Pergarovu smrt odredila tri godine i tri mjeseca zatvora te za pokušaj teškog ozljeđivanja Veselka dodatnih sedam mjeseci. Jedinstvena kazna, koja je uvijek nešto manja od zbroja, tako svakome iznosi tri godine i osam mjeseci. Presuda je nepravomoćna, a nakon žalbi konačnu odluku donijet će viši, Županijski sud u Varaždinu.

- Kazna je premala i ništa nam ne može vratiti sina Tomislava. Ali, osjećamo neko olakšanje, sad kad su proglašeni krivima. Čestitamo sutkinji što je osudila svu trojicu i to na jednaku kaznu - kazali su za list Međimurje pred sudom Marijan i Spomenka Pergar.

Cjelovit izvještaj o posljednjem danu suđenja, reakcijama prisutnih i svim okolnostima koje su utjecale na ovakvu presudu i visinu kazne pročitajte u NOVOM BROJU LISTA MEĐIMURJE, koji na prodajna mjesta stiže u ranim poslijepodnevnim satima.