Crna kronika 20.04.2016. 13:05. Zadnja izmjena: 21.04.2016. 09:29.

Donesena presuda

Marko Taradi osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora

Marko Taradi (32) iz Čakovca na Županijskom sudu u Varaždinu proglašen je krivim u međimurskom slučaju desetljeća. Sutkinja Melita Mioč Felak u srijedu 20. travnja u 13 sati objavila je prvostupanjsku presudu i osudila ga na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i dva mjeseca. 

Osuđen je da je 2008. godine pištoljem Crvena zastava pucao na čakovečku poduzetnicu Nikolinu Babić, koja je sa sinom išla od kuće svoje sestre Ane Marije Sobočanec Dujić u Ulici Mate Lovraka kod čakovečke bolnice. Za pokušaj ubojstva Nikoline Babić tako mu je odmjereno 4 godine i 8 mjeseci zatvora, a za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (odnosi se na njenog sina) još 10 mjeseci te je potom izrečena jedinstvena kazna zatvora od 5 godina i 2 mjeseca.

Drugom točkom optužnice teretili su ga da je 2013. godine postavio ručnu bombu M-75 u živicu Ane Marije Sobočanec Dujić, koju je aktivirao i pri tome teško stradao radnik Srećko Varga. Riječ je o kćerima Alojzija Sobočanca, većinskog vlasnika i direktora Međimurjepleta. No za ovu točku optužnice, uslijed nedostatka materijalnih dokaza, je oslobođen!

Cijeli izvještaj s objave presude pročitajte u novom broju lista Međimurje, u ponedjeljak 25. travnja.