Crna kronika 13.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:14.

Maturanti oprezno! - roditelji i profesori u ophodnji, a policija sve snima

U srijedu 13. svibnja Čakovec počinju obilaziti građanske ophodnje. U njima će biti predstavnici srednjih škola, roditelji maturanata i policijski službenici.

 

- Njihova zadaća bit će obilazak objekata i prostora na kojima će se zadržavati maturanti, s ciljem preventivnog djelovanja na sprječavanju protupravnog ponašanja maturanata te ocjenjivanja njihovog ponašanja. Završna proslava "Dani maturanata - Coolijada 2015." predviđena je za 20. svibnja u 14 sati, kad je organiziran mimohod maturanata ulicama Čakovca i završna svečanost u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu sve do jutarnjih sati - pojašnjava Danijela Turk, policijska službenica za odnose s javnošću.

 

Građanske će ophodnje trajati tjedan dana, od 13. do 19. svibnja. U istom će razdoblju policija audio-vizualno snimati okupljanja maturanata na području grada Čakovca. Pratit će njihovo ponašanje te se snimkama služiti i prilikom potrage za počiniteljima eventualnih kaznenih djela. Snimat će se i mimohod te završna proslava 20. svibnja. Policajci poručuju i da će u suradnji s inspekcijskim službama pojačano pratiti zabranu prodaje i usluživanja alkoholnih pića mlađima od 18 godina.

 

Izvor: 3133