Crna kronika 22.08.2017. 14:51. Zadnja izmjena: 22.08.2017. 15:19.

U iščekivanju poziva

Međimurski vatrogasci u punoj pripravnosti za polazak u Dalmaciju

Zbog požara koji posljednjih dana haraju Dalmacijom glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković proglasio je uzbunu koja vrijedi za sve hrvatske vatrogasce.

- Vatrogasna zajednica Međimurske županije u pripravnost je stavila deset vatrogasaca i dva vozila. U svakom trenutku spremni smo krenuti prema jugu Hrvatske te se pridružiti svojim kolegama iz cijele zemlje u gašenju požara te spašavanju života i imovine. S obzirom na buru koja i dalje puše te nova požarišta, moguće je da će vatrogasci prema jugu krenuti već danas, u popodnevnim satima - poručuju iz Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Mladen Kanižaj, županijski zapovjednik, kaže da su "stalno na liniji sa Zagrebom".

Mario Medved, predsjednik Zajednice, dodaje da su "međimurski vatrogasci svojim iskustvom u svakom trenutku spremni pomoći svima, a to godinama čine i dislokacijom u Kukljici u Zadarskoj županiji." U Kukljici se trenutno nalaze tri vatrogasca i jedno vozilo te su u akciji bili i jučer:

VATRA PRIJETILA KUĆAMA Međimurski vatrogasci sudjelovali u gašenju požara na otoku Ugljanu

Osim toga, prije mjesec dana međimurski vatrogasci već su poslani na jednu izvanrednu dislokaciju, kad je strahovit požar s Mosora poharao sve pred sobom do Splita:

Međimurski vatrogasci pojurili za Žrnovnicu, okruženu plamenom!