Crna kronika 28.07.2017. 14:10. Zadnja izmjena: 28.07.2017. 14:18.

Strava u Donjem Vidovcu

Mjesecima su ga tukli, vezali i rezali, odnoseći sve što požele!

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Čakovcu podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (1991., 1995., 1995. i 1995.) zbog počinjenja kaznenog djela iznude.

- Okrivljenike se tereti da su u razdoblju od veljače do prosinca 2016. u Donjem Vidovcu, fizički i psihički zlostavljali oštećenika na način da su ga tukli, naguravali, prijetili mu da će ga ubiti i napakostiti njegovoj obitelji, vezali ga i nanijeli mu porezotine po nozi, čime su ga ga prisilili da im kupuje odjevne predmete, prehrambene artikle i mobitel, da im daje na korištenje i da proda svoj osobni automobil - navodi odvjetništvo.

Dodaju da su okrivljenici samovoljno ulazili u njegovu kuću, uzimali drva, hranu i odjeću, što im je u strahu dozvoljavao. Prisilili su ga da im preda karticu tekućeg računa pa su na bankomatima podizali novac, čak tjerajući i njega samoga da podiže i predaje i novac.

- Prvookrivljenik se ujedno tereti da je na opisane načine prisilio oštećenika da proda svoju šumu, a novac od prodaje je zadržao za sebe. Okrivljenici su počinjenjem kaznenog djela stekli nepripadnu korist od oko 70.000 kuna - navodi odvjetništvo.