Crna kronika 07.07.2020. 11:19. Zadnja izmjena: 07.07.2020. 11:24.

U nedjelju, 5. srpnja

Mještani Piškorovca pod utjecajem alkohola narušavali red i mir, tukli se i vrijeđali policajce

U nedjelju, 5. srpnja oko 19 sati i 30 minuta na dvorištu obiteljske kuće u Piškorovcu, pod utjecajem alkohola javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način narušavali su 26-godišnjak (0,74 promila) i 56-godišnjak (2,45 promila). Zbog ranijih nesuglasica najprije su se posvađali, a potom i fizički obračunali (potukli).

Nakon opisanog događaja 26-godišnjak se vratio u svoje dvorište. U tom trenutku pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje) na njega je fizički nasrnuo 37-godišnjak te su se potukli.

Nakon zaprimljene dojave o tučnjavi policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske uhitili su 26-godišnjaka i 37-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju. Ujedno, policijski službenici pregledom su mjesta događaja pronašli i oduzeli sjekiru, odvijač i šipku, predmete koji su korišteni u opisanim sukobima.

Tijekom policijske intervencije, 37-godišnjakinja je pod vidnim utjecajem alkohola (odbila alkotestiranje) pogrdnim riječima vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Pošto na upućena upozorenja i izdane naredbe policijskih službenika nije prestala sa činjenjem prekršaja, uz primjenu je sredstva prisile uhićena i privedena u policijsku postaju.

U opisanim sukobima 26-godišnjak i 37-godišnjak lakše su ozlijeđeni.

  • U ponedjeljak, 6. srpnja uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni 26-godišnjak, 37-godišnjak i 37-godišnjakinja dovedeni su na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja pustila je okrivljenike na slobodu.