Crna kronika 16.08.2016. 09:43. Zadnja izmjena: 16.08.2016. 10:47.

Tragedija

Mještanin Miklavca preminuo dva dana nakon eksplozije

Nesretni Stjepan Antolović (71) iz Miklavca u ponedjeljak 15. kolovoza preminuo je u Županijskoj bolnici Čakovec. Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom, koja će biti održana tijekom utorka.

Podsjetimo, Stjepan Antolović teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je u eksploziji plina u subotu 13. kolovoza ujutro. Eksplodiralo je u ljetnoj kuhinji te je strop pao na nesretnika. Izvlačenje je potrajalo te je čak dopremljen i bager. Pripadnici JVP-a Čakovec, DVD-a Miklavec, prijatelji i rodbina dali su sve od sebe da mu pomognu. Čim su mu uspjeli pristupiti na nosila su ga stavili pripadnici Hitne medicinske pomoći te s njime pojurili za bolnicu, gdje je nažalost preminuo dva dana poslije.

- Očevidom u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara i eksploziva PU međimurske utvrđeno je kako je do eksplozije došlo uslijed ispuštanja plina na neispravnim instalacijama kombiniranog plinsko-električnog štednjaka. U eksploziji su oštećena i dva osobna automobila, kao i dio obiteljske kuće koji se neposredno nadovezuje na prostoriju ljetne kuće. Danas, 16. kolovoza zaprimljena je obavijest Županijske bolnice Čakovec kako je unesrećeni, nažalost preminuo. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, nadležni držani odvjetnik naložio je obdukciju - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj

Vatrogasci izvukli 71-godišnjaka na kojega je nakon eksplozije pao strop