Crna kronika 04.04.2017. 09:32. Zadnja izmjena: 04.04.2017. 09:56.

Novo Selo Rok

Mladi Čakovčanin s 1,6 promila udario u betonsku ogradu

Mladić rođen 1993. godine, kako doznajemo - iz Čakovca, u ponedjeljak navečer, oko 22:10 teško je ozlijeđen u slijetanju s ceste u Ulici Rade Končara u Novom Selu Rok.

- Vozač nije prilagodio brzinu osobinama ceste (oštar zavoj) i vidljivosti (noć). U desnom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i sišao ulijevo, van kolnika. Udario je u stup električne mreže pa potom u betonsku ogradu obiteljske kuće. Vozio je pod utjecajem alkohola od 1,6 promila - kažu u policiji.

Valja istaknuti kako nije proteklo ni 12 sati od trenutka kad su u prostorijama Policijske uprave međimurske najavljene "pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama". Na press konferenciji aktivnosti je predstavila Irena Branović, preventivka PU međimurske. Policiju je na dodatan angažman potaknuo posljednji vikend ožujka, kad je u Hrvatskoj poginulo sedam osoba - među njima i Mihael Dolović iz Murskog Središća.

- Najteže prometne nesreće događaju se zbog ljudskih grešaka, odnosno grubog kršenja prometnih pravila. I nadalje je glavni uzrok smrtnog stradavanja kretanje nepropisnom, odnosno brzinom neprimjerenom uvjetima na cestama - kazala je I. Branović, kao da opisuje tešku nesreću koja će se dogoditi iste večeri. Nasreću, ovaj put ne sa smrtnom posljedicom.

Irena Branović najavila je kako će tijekom travnja biti više policajaca na cestama, naročito na kritičnim točkama. Posebno će se usmjeriti upravo na - mlade vozače!