Crna kronika 13.04.2017. 10:30. Zadnja izmjena: 13.04.2017. 11:05.

Dovršena vještačenja

Mladić (20) iz Gornjega Kuršanca osumnjičen za pogibiju Zlatka Horvata

Dva i pol mjeseca nakon pogibije Zlatka Horvata (51) u Kuršancu i brojnih složenih vještačenja, policija je dovršila kriminalističko istraživanje. Kao što smo naznačili u prethodnim brojevima lista Međimurje, sumnjalo se na mladića iz općine Nedelišće. Na kraju su te sumnje potkrijepljene te je mladić i službeno osumnjičen i bit će kazneno prijavljen.

Podsjetimo, te je noći, oko 23 sata, uz kolnik Glavne ulice pronađeno beživotno tijelo nesretnog Zlatka Horvata iz Kuršanca. Oskudni tragovi ukazivali su na to da ga je udarilo vozilo. Krenula su detaljna i složena vještačenja. Od početka je u fokusu istrage bio mladić iz Nedelišća. Njegovo je vozilo prevezeno u sjedište PU međimurske te je vještačeno.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić rođen 1996. godine s područja općine Nedelišće, počinio kaznena djela „izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „nepružanje pomoći“. U srijedu, 1. veljače oko 23 sata u Kuršancu, upravljajući Opel Vectrom čakovečkih registarskih oznaka, uključivao se s prostora parkirališta ugostiteljskog objekta u promet Glavnom ulicom. Zbog neprilagođene brzine noćnim uvjetima, magli i mokrom kolniku, udario je u 51-godišnjeg pješaka, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Nakon prometne nesreće osumnjičeni je napustio mjesto događaja bez da je pružio pomoć unesrećenom - kažu u PU međimurskoj. Protiv osumnjičenika će podnijeti kaznenu prijavu. Kako doznajemo, riječ je o mladiću iz Gornjega Kuršanca.