Crna kronika 14.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Mladić iz Palovca (27) suputnika je usmrtio vozeći pijan i dvostruko od dozvoljenog

 

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjeg R. P. iz Palovca. Terete ga za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Riječ je o nesreći koja se dogodila u subotu 6. rujna 2014. godine, oko 4,15 sati, u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu - ispod nadvožnjaka.

 

- Okrivljenika se tereti da je upravljao osobnim automobilom marke Audi A5 pod znatnim utjecajem alkohola i vozio brzinom od najmanje 118 km/h u naselju gdje je brzina ograničena na 50 km/h. Pri navedenoj brzini nije mogao savladati lijevi zavoj već je izgubio nadzor nad vozilom i u zanošenju skrenuo udesno izvan kolnika, gdje je vozilom udario u metalni stup javne rasvjete, pri čemu je suputnica u vozilu zadobila po život opasne ozljede, a suputnik u vozilu je smrtno stradao - navodi odvjetništvo.

 

Policija je u rujnu objavila i kako je poginuo 21-godišnji suputnik iz Belice i to na licu mjesta. U bolnicu su prevezeni optuženi vozač te suputnica maloljetnica - oboje s teškim tjelesnim ozljedama opasnima po život.

 

Izvor: 3133